Topkapning ved København

Fældning af træer via topkapning

Hos Henrik Ravn Træpleje gør vi ofte brug af topkapning i forbindelse med træfældning, hvis pladsen er for trang til at foretage fældningen på normal vis. Manøvren foregår typisk ved, at en eller flere af vores medarbejdere klatrer op i det pågældende træ og indledningsvis tynder ud i grenene for afslutningsvis at skære stammen ned i mindre stykker. Ofte er det nødvendigt at fire de afskårne elementer i mindre stykker med henblik på omgivelsernes sikkerhed.

Hav fagfolk med på råd

Topkapning er bestemt ikke ufarligt og kræver særligt udstyr og ikke mindst specialviden på området. Med andre ord skal man vide, hvad man har med at gøre, når man kaster sig ud i topkapning af træer. Vi vil derfor også anbefale enhver at tage fat i en fagmand, hvis et træ skal fældes – og i særdeleshed, hvis det skal ske under vanskelige forhold, der kan kalde på topkapning som metode. Vores ETW-certificerede træplejere er uddannede til at varetage blandt andet topkapning af træer sikkert og professionelt og står altid klar til at vurdere og løse netop din opgave.

Ønsker du et tilbud på netop din opgave, er du velkommen til at kontakte os på 43 71 02 18 eller ravn@henrikravn.dk.

Læs også om: rodfræsning, træfældning, stubfræsning eller træbeskæring.

Topkapning er ikke træbeskæring

Topkapning omtales ofte som styning, og ofte sættes der lighedstegn mellem topkapning/styning af træer og beskæring af træer. Derfor er der talrige eksempler på træer, der bliver topkappet på baggrund af, at de eksempelvis er blevet for høje, fyldige og/eller vurderes at udgøre en sikkerhedsrisiko på grund af svamp, råd eller andet. Topkapning er imidlertid en brutal måde at gå til værks og vil i de fleste tilfælde både skæmme og skade det pågældende træ.

Hos Henrik Ravn Træpleje anvender vi derfor kun metoden i forbindelse med fældning, mens vi anbefaler kronereduktion og andre former for beskæring og pleje af træer, der skal blive stående. Vores vigtigste anbefaling er dog som udgangspunkt altid at få en fagmand ind over, hvis et træ af den ene eller anden grund ønskes fjernet eller reduceret i omfang.

Problemer ved topkapning af blivende træer

Der kan nævnes mange gode grunde til ikke at udsætte dine blivende træer for topkapning. Ofte dør eller svækkes træet ganske enkelt i kølvandet på indgrebet, som eksempelvis gør det til et let offer for bakterier, insekter og svampe og oveni hatten efterlader træet uden dets krone, som hidtil har været brugt til at forsyne det med den lysenergi, det skal bruge i forbindelse med fotosyntesen, som er enhver plantes centrale eksistensgrundlag.

Har træet i forvejen døjet med råd, vil dette forhold også ofte forværres efter et topkapning. Derudover risikerer træet at blive skadet af solen efter en topkapning, da trækronen udover at udgøre en livsnødvendig solfanger også fungerer som solbeskyttelse for resten af træet. Andre planter, der har nydt godt af skyggen fra den nu fjernede krone, kan ligeledes blive negativt påvirket af indgrebet.

Mange års erfaring med topkapning og træpleje

Henrik Ravn Træpleje har i en lang årrække arbejdet med topkapning af træer i forbindelse med træpleje og træfældning. Vi opererer blandt andet omkring København, Roskilde og Taastrup, hvor vi selv og en stor del af vores kunder har til huse. Vi dækker imidlertid hele landet og løser eksempelvis også mange opgaver i Nordsjælland.

Kontakt Henrik Ravn Træpleje i dag

Kontakt Henrik Ravn Træpleje i dag for at indhente et gratis og helt uforpligtende tilbud på din træplejeopgave. Udfyld formularen med dine oplysninger og vi vil vende tilbage til dig snarest muligt. Vi ser frem til at høre fra dig!

Kontaktformular (Footer)

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Skyrækker beskåret - smukt!

Henrik Ravn Træpleje har beskåret en skyrækker i min have.
Opgaven blev på alle måder udført til perfektion. Alle aftaler overholdt - det var alt i alt afstemt og professionelt.
Tilbud/overslag blev givet forinden, og den endelig pris blev mindre end tilbud. God stil!

- Knud Nordentoft

Træfældning m.m. i parcelhus have

Parcelhus have, Himmelev/Roskilde okt. 2022. Vi har lige fået fældet et stort grantræ og udført stubfræsning, samt beskåret krone på stor vandgran, af firmaet Henrik Ravn Træpleje. Alt blev udført perfekt og professionelt som aftalt, samt desuden blev alt det fældede bortskaffet, som afslutning på sagen. Henrik Ravn Træpleje og deres uddannede skovhuggere og træplejere kan vi bestemt anbefale.

- Torben Lüth

Skrev for at bestille træfældning...

Skrev for at bestille træfældning Torsdag aften d. 17/6. Allerede Fredag d. 18/6 kom der en, og vi fik et tilbud. Der ville gå mellem 3-5 uger, da de havde meget travlt, men hvis der blev et hul i deres planer, ville de komme forbi. Torsdag d. 24/6 kom de så og fælder træet, og Fredag d. 25/6. stupfræsede de. Må sige at det er da kundeservice er vil noget. Kan varmt anbefale Henrik Ravn træpleje. Det er ikke sidste gang vi bruger dem.

- Ulla Hansen

Det var en rigtig god oplevelse...

Det har været en rigtig god oplevelse, at bruge Henrik Ravn træpleje fra start til slut. De gav et tilbud og kom kort tid efter og beskær vores æbletræet. Resultatet blev rigtig flot. Det var imponerende, at se hvordan de klatrede rundt i træet og savede grene af. Super professionelt.

- Bettina Juul Clemmensen

Vi hjælper med din træfældning på Sjælland. Ring til os i dag

Ring til os i dag og fortæl os om den opgave du ønsker udført og vi vil give dig et godt tilbud. Vi dækker Sjælland og arbejder i hele området omkring København og Nordsjælland. Vi ser frem til at høre fra dig!